Prova dessa åtgärder för att bekämpa knäna smärta

Lederna i knäna är utan tvekan den mest stressade av vår kropp. Så vi föreställer oss att när vi lider, kan alla våra vanor ändras. Här är fem tips för att bli bättre.

Knä smärtor kan vara så stark att de ibland leder till en förändring av liv eller vanor. Oavsett om du är atletisk eller drabbats hårt av artrit, det finns många tips för smärtlindring. Om det är mycket livlig eller ihållande, är det tillrådligt att rådgöra med din läkare.

1. stoppa våldsamma sporter
Skid-eller rinnande entusiaster har ibland tvingats lämna sin utrustning i omklädningsrummet. I själva verket kräver dessa sporter en hel del knäled och kan bära och skada menisken eller ligament. Det är dock viktigt att fortsätta regelbunden fysisk aktivitet, eftersom lederna också försämras när de inte används! Du kan sedan välja mjukare sporter som cykling (se upp för alltför långa vandringar), Tai Chi eller ens simning. Simning är förmodligen den mest kompletta sporten för att lindra muskel-eller ledvärk.

2. övervikt ökar risken för artros
Övervikt är en av de faktorer som förvärrar lidandet i knäet. Så om du är överviktig eller din kost är sannolikt att leda dig, ändra dina vanor för att bevara lederna. I själva verket, när man går, knäna utsätts för en kraft som representerar tre till sex gånger vikten av kroppen. Man förstår varför knäna är skadade fyra eller fem gånger mer hos personer med fetma. Artros förekommer oftare hos personer med viktproblem.

3. välja mjuka mediciner
För att undvika att ta alltför många antiinflammatoriska läkemedel som ofta orsakar biverkningar och som, på lång sikt, inte längre effekt, är det tillrådligt att välja mjuka mediciner. Akupunktur kan hjälpa dig om du lider av artros-denna sjukdom läker inte, det måste lindra smärtan-. Växterna är också utmärkt botemedel och erbjuder samma resultat som vissa anti-inflammatoriska. Du hittar till exempel Phytodolor, en tinktur (växter har urlakade i alkohol) baserat på darrande ASP, Europeiska aska och Goldenrod.

4. rättsmedel i din kost
Om du vill förebygga eller behandla din knäsmärta, en hälsosam kost är viktigt. Att konsumera Omega-3S, äta små fiskar som sardiner eller sill. Också fylla upp med groddar, gröna grönsaker, D-vitamin (glödlampa en gång om året om ditt område saknar solsken). Chia frön, tranbär, Goji bär är utmärkta för hälsan i lederna, liksom vegetabiliska oljor av gurkört och natt ljus. Och glöm inte att gurkmeja också måste bli din bästa vän i köket.

5. daglig vård
För att lindra dig lokalt, kan du massera din gemensamma försiktigt upp till två gånger om dagen med olivolja. Den har anti-inflammatoriska egenskaper och stimulerar cirkulationen. Isen fickan kan också minska smärtan och orsaka gemensamt att tömma. Var noga med att inte lämna den i mer än tjugo minuter, det kan bränna huden. Slutligen vet att om du lider av tendinit, den gröna leran grötomslag kommer att utföra mirakel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *